Huifkarrrentoch voor duchenne gezinnen

Van uitstel komt bij Refuse to sink geen afstel!! Op zaterdag 20 augustus organiseren wij eindelijk onze lang aangekondigde huifkarrentocht voor duchenne gezinnen. Covid-19 gooide heel wat roet in het eten maar nu zijn we er eindelijk klaar voor. 

 

Wij nodigen jullie graag uit voor deze huifkarrentocht die begint om 11u met een aperitief en belegde broodjes. In de late namiddag sluiten we af met een BBQ. Uiteraard is alles opnieuw gratis aangeboden door ons. 

 

Wees er snel bij want de plaatsjes zijn beperkt!!

Reserveren kan op vzw.refusetosink@gmail.com of via de Messenger van onze facebookpagina.

Günther Neefs: Route 66

 

!Reeds aangekochte tickets blijven geldig voor de nieuwe datum: 02-09-2022!

Muziek en auto’s hebben een sterke band gesmeed tussen Günther Neefs en Guy De Pré. In augustus 2018 gingen zij samen op de baan op de meest mythische van alle wegen: US Route 66.

Het vertrekpunt Chicago, the Windy City, is de thuisbasis van de jazz- en soulmuziek. Van in de donkerste kroegen tot in het majestueuze openluchttheater van Millennium Park namen Günther en Guy de prachtige ritmes in zich op. In Saint-Louis werden veel muzieklegendes groot. Ondermeer Chuck Berry timmerde er aan zijn carrière. De grootste stad van the Great Plains is ook het centrum van de blues. De oorsprong van de blues ligt in de muziek die de slaven uit Afrika meebrachten naar het zuiden van de Verenigde Staten. Op zelfgemaakte instrumenten zongen ze uit volle borst over het harde werk op de velden en de miserie in de kille fabrieken. Een mooie uitdaging voor de warmste stem van Vlaanderen.

In Amarillo, Texas stonden de Cadillac ranch en de countrymuziek op het programma, maar pas in Las Vegas komen Gunther en Guy echt in hun biotoop. The Rat Pack, een bende entertainers die bij voorkeur optraden in casino’s, die werden gerund door hun vrienden van de maffia, was hier hun grote voorbeeld. Hun swingende muziek is Günther Neefs op het lijf geschreven. Hollywood vormde met zijn filmmuziek het orgelpunt van deze muzikale reis. Ook dit mekka van de filmindustrie, de stad van sterren, werd muzikaal uitgekamd door onze Vlaamse pioniers.

De trip dwars door de States in de iconische US-sportwagen Ford Mustang, de 30 gegrilde hamburgers, de 15 T-bone steaks en de brandende zon van Texas, New-Mexico, Arizona, en Californië hebben van Günther en Guy onvervalste Route 66-aficionados gemaakt. Resultaat is een fantastisch avontuur, een onvergetelijke trip en een Günther Neefs zoals je hem nog nooit eerder hebt gehoord. Het resultaat van deze muzikale queeste werd voor eeuwig en altijd gegroefd op vinyl. De LP ‘Roots 66’ vat 5000 km samen in 15 onvergetelijke tracks. De beklijvende beelden van de roadtrip werden vastgelegd op DVD.

Op 2 september 2022 kan u dit spektakel live komen beleven in CC De Spil te Roeselare. En u steunt er nog een goed doel mee ook. Twee vliegen in één klap dus.

 

Tickets beschikbaar op https://gunther-neefs.eventsquare.co

 

Tot gauw!!


AFGELOPEN EVENTS

Indoorspeeltuin editie 2022

Op 19 februari 2022 organiseerden wederom een indoorvoormiddag voor duchenne gezinnen. Dit was een succes. Er waren 24 aanwezigen in een exclusief door ons afgehuurde speeltuin 'Kids Kingdom' te Roeselare. Alles was aanwezig voor iedereen inlcusief eten en drinken. We zagen heel wat tevreden gezichtjes naar huis gaan. Zeker voor herhaling vatbaar!!

Project Duchenne eindejaarsactie

Zoals elk jaar verkochten we in 2021 opnieuw lekkers. Dit was ondanks de pandemie opnieuw een groot succes. Bedankt aan allen die gekocht hebben en aan iederen die geholpen heeft om te verkopen!!

Indoor voormiddag 't berenbos

Op 9 mei 2019 hebben wij in samenwerking met VDK bank een voormiddag binnenspeeltuin 't berenbos te wetteren afgehuurd exclusief voor duchenne patiënten en hun gezin. Op die manier konden de kinderen zich eens zorgeloos uitleven zonder bang te moeten zijn om omvergelopen te worden door anderen. Het was een schot in de roos!!

Tijdens Music for life 2019 verkochten we koeken, truffels en streekbieren ten voordele van de vzw. Dit was een enorm succes en heeft bijgedragen tot ons totaal bedrag van €5658,69 dat we opgehaald hebben met onze acties.

BEDANKT IEDEREEN!!!!

 

Rock against duchenne 07-09-2019

 

 

 

 

 

 

Voor het 2e jaar op rij was er Rock Against Duchenne. Ditmaal met de heren van BEUK, Sister May, Hold The Crown en BIZKIT PARK. Het was een schot in de roos met een uitverkochte Verlichte Geest. Zo zie je: de metal community heeft het hart op de juiste plaats. De opbrengst voor music for life met deze actie was bij deze €1100.

Night of the dj’s 17-11-2018

Op 16 november kwam de heer Francis Maes naar ons toe met

de fantastische mededeling dat hij de dag nadien Night of the dj's organiseerde. Dit was een avond vol met gastoptredens van dj's waarvan de opbrengst integraal naar onze vereniging ging. Nogmaals bedankt voor dit zeer mooie gebaar! Dit vergeten wij niet zomaar.

Sinterklaasfeest

In 2018 en 2019 werd er in november een heus Sinterklaasfeest voor de kleinsten georganiseerd. Er was een ontbijtbuffet aanwezig zijn voor alle aanwezigen. En de Sint kwam langs samen met zijn Pieten. Dit feest ging door in het Muzenestje te Roeselare. De opbrengst gaat integraal naar onze vzw. Foto's van dit evenement vind je terug op onze fotopagina